Hello Space

Hello Space
Hello Space – klik hier voor video

(english version)

Hello Space is een concept voorstel voor een object in de openbare ruimte. Ik heb met dit concept meegedaan voor een uitvraag ‘ Het geluk van Lingenwaard’ 2011 waarbij ik bij de laatste 8 ben geëindigd en later nog een keer voor een uitvraag voor Waalfront, Nijmegen 2014

Mijn concept Hello Space is bedoeld als een optimistische groet vanaf aarde. Het heeft een universele en intergalactische uitstraling met een dikke knipoog. Het beeld, de tekst, refereert aan de toekomst, een toekomst waarin we onze grenzen steeds verder opschuiven. In die toekomt kent de aarde geen grenzen meer en gaan we naar manieren kijken om de grenzen in de ruimte te slechten. Zal er in de toekomst een vorm van toeristisch ruimtereizen zijn? Is er uitwisseling tussen ons en andere ruimte bewoners?

Indien er andere ruimte bewoners zijn, zal het contact dan vlekkeloos en harmonieus verlopen of gaat er dan toch ook sprake van machtsmeting en uitbuiting? Misschien zal blijken dat we toch helemaal alleen zijn met onze miljarden aardbewoners.

Mijn concept refereert aan zowel de kosmische ruimte als mede de (groene) ruimte direct om ons heen en accentueert hoe belangrijk ruimte en ruimte beleving eigenijk is.

Concept